Основна школа Жабаре

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Основна школа Жабаре

100 година школе у Мешеву

Ел. пошта Штампа ПДФ

Крајем новембра 2008. године, у Мешеву је обележена стогодишњица четвороразедне школе у Мешеву. Тим поводом изведен је пригодни културно-уметнички програм, специјално припремљен за ову прилику. Погледајте детаље из програма и прочитајте запис о школи:


Школа Мешево

Путујући од Крушевца ка Александровцу, на једанаестом километру крај плодних поља која прате реку Пепељушу, наилазимо на осмогодишњу школу „Жабаре“ у Жабару. Школа је изграђена на месту старе школске зграде средствима од општинског самодоприноса али и издвајањима мештана дванаест околних села. Изгледом се издваја и донекле разликује од осталих школа крушевачке општине. Бела, висока зграда са запада окружена храстовом и грабовом шумом поглед усмерава ка истоку. Као да поглед упућује школама у Мешеву, Лукавцу, Церови и Пепељевцу, својим подручним одељењима.

Последње ажурирано субота, 07 новембар 2009 20:58 Опширније...
 

Обележен дан Основне школе Жабаре

Ел. пошта Штампа ПДФ

10.10.2007. godine prigodnim programom koji je izveden pred prepunom salom Doma kulture u Trebotinu, obeležen je dan osnovne škole u Žabaru. Program pod nazivom  * DA LI ĆE DAMOJED DA ZAVOLI SLADOLED* izveli su učenici osnovne škole, a pre njih su nastupila najmladji iz dečje ustanove *Nata Veljković*, područno odeljenje Žabare.


Najmladji su imali zapažen nastup
Последње ажурирано субота, 07 новембар 2009 21:03 Опширније...
 

Свети Сава прослављен у Жабару и Треботину

Ел. пошта Штампа ПДФ
U okviru obeležavanja Svetog Save, 25 i 27 januara 2008. godine, u osnovnoj školi u Žabaru i Domu kulture u Trebotinu, održani su prigodni programi.

Prvo je, 25.01.2008. godine, svečano predat na upotrebu nov vrtić za predškolsku decu koji je izgradjen zajedničkim naporima Dečje ustanove Nata Veljković,  Osnovne škole Žabare i njenog školskog odbora, gradjanja Trebotina, Žabara i Male Vrbnice, a uz presudnu pomoć opštine Kruševac i njenog predsednika Dragana Azdejkovića, koji je i lično prisustvovao presecanju trake prilikom puštanja vrtića u rad.


Ikona Svetog Save koju je uradila slikarka Dijana Obradović


Neposredno pre svečanog puštanja vrtića u rad
Последње ажурирано субота, 07 новембар 2009 20:39 Опширније...
 

Свети Сава 2007

Ел. пошта Штампа ПДФ
27.01.2007. godine, u osnovnoj školi u Žabaru i Domu kulture u Trebotinu, tradicionalno je obeležen praznik Svetog Save - Prvog arhiepiskopa Srpskog. Tom prilikom je u Školi presečen Svetosavski kolač u prisustvu sveštenika Milana Veljkovića  i Nade Djurić, direktora Osnovne škole Žabare u svojstvu kolačara, a u Domu Kulture u Trebotinu je izveden prigodni kulturno-umetnički program na zadovoljstvo roditelja i meštana, koji su dupke ispunili za ovu priliku, premalenu salu.


Sveštenik Milan Veljković čita molitvu
Последње ажурирано субота, 07 новембар 2009 20:58 Опширније...
 

ДАН ШКОЛЕ 2006

Ел. пошта Штампа ПДФ
Dana 14.10.2006. godine u 11 časova u Domu kulture u Trebotinu, povodom dana osnovne škole Žabare, održan je kulturno umetnički program  koji su pripremili i izveli učenici škole u saradnji sa KUD-om *Vuk Karadžić* iz Trebotina, Žabara i Male Vrbnice.

Na početku programa posetiocima je prezentirana  jedna lepa vest. Od 01.01.2007. godine, po odluci školskog odbora, počeće sa radom sajt Osnovne škole Žabare. Na taj način dostignuća i stremljenja ove škole biće dostupna široj javnosni.

U toku je je nagradni konkurs za ime sajta, koji će trajati do 15.11.2006. godine. Pozivamo sve učenike, roditelje i druge zainteresovane gradjane da uzmu učešće u konkursu i daju svoj predlog. Predlozi se dostavljaju sekretaru škole ili poštom na adresu škole.Članovi folklorne sekcije
Опширније...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL